Que
cherchez-vous ?
WERKEN
BIJ ONS

WERKEN
BIJ ONS

Goed Leven

RTL Belgium biedt een lichte, moderne en aangename werkomgeving, zowel in RTL House (gelegen in Brussel) als in gedeelde werkruimtes in Luik en Charleroi. Vergaderzalen, ontspanningsruimtes (met tafelvoetbal) en koffiehoekjes maken van RTL House echt een gezellige plek, die relaxen, mensen ontmoeten en het uitbouwen van een teamgeest bevorderen. Omdat telewerken tijdwinst en meer flexibiliteit oplevert, hanteert RTL Belgium ook een thuiswerkbeleid waarbij de medewerkers de nodige technologie en tools ter beschikking krijgen.

Verplaatsingen

In het kader van zijn engagement voor een meer duurzame maatschappij, heeft RTL Belgium een proactief mobiliteitsbeleid ingevoerd. Het bedrijf promoot carpooling en het gebruik van alternatieve transportmiddelen om het autogebruik in de stad tegen te gaan. Het neemt abonnementen voor het openbaar vervoer voor woon-werkverplaatsingen 100 % voor zijn rekening. RTL House heeft een parking voor elektrische auto’s en fietsen. Er is een Villo-station met deelfietsen vlakbij het gebouw. RTL stelt speciaal ontworpen bakfietsen ter beschikking van journalisten en cameramensen om zich in de stad te verplaatsen. RTL biedt ook de nodige voorzieningen, zoals douches en kleedkamers.

Opleidingen

Om zijn medewerkers de kans te bieden hun kennis en bekwaamheden verder uit te bouwen en zich de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied eigen te maken, werden er de laatste jaren veel middelen geïnvesteerd in e-learning, wat erg succesvol is gebleken.
Sinds 2017 hebben de medewerkers van RTL Belgium toegang tot het opleidingsplatform Peoplenet. Langs die weg hebben alle medewerkers van de groep Bertelsmann de mogelijkheid opleidingen uit de LinkedIn Learning catalogus te volgen. Die omvat een ruim aanbod van opleidingen (technisch/IT, soft skills, creativiteit, sales …) in de vorm van video’s en tutorials in verschillende talen. We beschikken eveneens over een uitgebreid netwerk van partners die onze medewerkers en teams deskundige opleidingen op maat kunnen geven.

Kennis delen

De RTL Forums werden in 2011 opgericht op initiatief van human resources. Ze vormen de ideale omgeving om ideeën, projecten en nieuws te delen met één duidelijk doel: ontdekken en bijleren! De RTL Forums willen mensen bij elkaar brengen en nodigen alle personeelsleden uit voor voordrachten tijdens de middagpauze. Sedert 2011 hebben al tientallen sprekers het woord genomen over uiteenlopende onderwerpen: digitale ontwikkelingen, ecologie, stress, marketing ... Het gaat om experts uit eigen huis of van buitenaf, en het idee is telkens kennis te delen. Uitwisseling, interactie en vorming zijn de sleutelwoorden bij deze voordrachten.

Welzijn

Omdat sporten heel wat voordelen biedt (welbevinden, concentratie enz.), stelt RTL Belgium een sportzaal en een professionele coach ter beschikking van zijn medewerkers. Er bestaan ook heel wat andere sportieve initiatieven: joggersgroep, Hockey Corporate, 20 km van Brussel ten voordele van de Télévie enz. Sporten is niet enkel goed voor de gezondheid, maar blijkt ook een uitstekend communicatiemiddel dat medewerkers dichter bij elkaar brengt. Tweemaal per maand kunnen de medewerkers van RTL Belgium inschrijven voor een shiatsu-massage. De onderneming neemt 1/3de van de prijs voor haar rekening en wil op die manier haar medewerkers aanmoedigen om gebruik te maken van deze Japanse drukpuntmassage die heel wat voordelen biedt.

Gezond Eten

Bij RTL Belgium willen we dat de middagpauze echt een moment is waarop de medewerkers zich volledig kunnen ontspannen. Daarvoor is een aangepaste omgeving nodig. RTL Belgium werkt al bijna twintig jaar met Sodexo en we besteden veel aandacht aan de verwachtingen en de behoeftes van onze medewerkers en onze bezoekers. Zo bieden we sinds 2018 onder meer gezonde en trendy maaltijden.

Ontspanning

Leder jaar treedt RTL op als partner van heel wat voorstellingen en concerten. Op die manier werken we samen met een aantal van de grootste artiesten uit de muziekwereld. Dankzij het platform “Seaters” hebben alle medewerkers van RTL een mooi overzicht van alle evenementen en kunnen ze er ook naartoe! In 2018 werden maar liefst 7.500 plaatsen uitgedeeld aan medewerkers. Omdat ontspanning deel uitmaakt van het aanbod van RTL Belgium en het familiegevoel een van zijn waarden is, volgt daar automatisch een prettige werksfeer uit voort en zijn er heel wat gelegenheden om daarvan te genieten, zowel onder de medewerkers als samen met ons publiek.

JOBS

Vous êtes curieux et intéressés à nous rejoindre ? Retrouvez ici nos offres d’emplois et stages.
ONTDEK ONZE
VAKGEBIEDEN

ONTDEK ONZE
VAKGEBIEDEN

RTL telt heel wat boeiende vakgebieden, waarvan sommige minder bekend zijn. We stellen u voor om enkele daarvan beter te leren kennen aan de hand van getuigenissen van vakmensen binnen RTL Belgium. Ontdek dankzij deze video’s de vele verschillende facetten van ons vak. Het vormt ook een mooie gelegenheid om een blik achter de schermen te werpen en de werkomgeving te verkennen zonder uw huis te verlaten!

Coordinatrice de Production

Producteur Exécutif

Documentaliste Audiovisuel

Radio TCR

A PROPOS

Avec RTL Belgium, notre ambition est de créer et diffuser les contenus préférés des Belges francophones.
ONZE
WAARDEN

ONZE
WAARDEN

Familiegevoel

RTL Belgium, dat is in de eerste plaats een kwestie van gevoelens. En we zetten alles in om dingen samen te doen. Bij RTL Belgium groeten we mekaar. De conversaties bij de koffiemachine zijn heilig. We scheppen er plezier in om dingen te delen. We amuseren ons tijdens het werk. We beleven samen de emoties van alledag. Wat ons kenmerkt is niet zozeer een teamgeest, maar meer een familiegevoel.

Creativiteit

Creativiteit staat centraal in ons vakgebied, bij onze projecten en gewoon in de omgang. Binnen RTL Belgium creëren en denken we out of the box. De enige beperkingen zijn die van onze verbeelding. Samen proberen en leren we.

Welslagen

Bij RTL Belgium zijn we er ons goed van bewust dat we in de eerste plaats werken voor ons publiek en dat we onze doelstelling willen bereiken. We passen ons aan hun behoeftes en verwachtingen aan. Het vertrouwen dat wij van het publiek krijgen is onze mooiste beloning.

NOS
ACTIONNAIRES

DPG Media et le Groupe Rossel sont chacun actionnaire à 50% de RTL Belgium. En Belgique francophone, le Groupe Rossel est l’éditeur du Soir et des médias régionaux de Sudinfo ainsi que les magazines Cine Tele Revue et Soir Magazine. La société est également co-éditeur des médias financiers de Mediafin (De Tijd, L’Echo) et participe dans le domaine de services en ligne tels que la plateforme Vlan. Elle est par ailleurs active en France, où elle détient de nombreux médias leaders au nord de Paris et investit dans de nombreuses Start-Up technologiques et digitales. L’entreprise média DPG Media Group est active en Belgique, aux Pays-Bas et au Danemark avec des marques telles que VTM, Het Laatste Nieuws, Humo, QMusic, de Volkskrant, Berlingske en Independer.
							array(5) {
  ["titre"]=>
  string(92) "NOS 
ACTIONNAIRES" ["texte"]=> string(782) "DPG Media et le Groupe Rossel sont chacun actionnaire à 50% de RTL Belgium. En Belgique francophone, le Groupe Rossel est l’éditeur du Soir et des médias régionaux de Sudinfo ainsi que les magazines Cine Tele Revue et Soir Magazine. La société est également co-éditeur des médias financiers de Mediafin (De Tijd, L’Echo) et participe dans le domaine de services en ligne tels que la plateforme Vlan. Elle est par ailleurs active en France, où elle détient de nombreux médias leaders au nord de Paris et investit dans de nombreuses Start-Up technologiques et digitales. L’entreprise média DPG Media Group est active en Belgique, aux Pays-Bas et au Danemark avec des marques telles que VTM, Het Laatste Nieuws, Humo, QMusic, de Volkskrant, Berlingske en Independer." ["bloc_cta"]=> array(6) { [""]=> NULL ["page"]=> bool(false) ["lien_externe"]=> string(35) "https://www.dpgmediagroup.com/fr-BE" ["apparence"]=> string(5) "blanc" ["label"]=> string(9) "DPG Media" ["attribut"]=> string(0) "" } ["bloc_cta_22_bloc_cta"]=> array(6) { [""]=> NULL ["page"]=> bool(false) ["lien_externe"]=> string(22) "https://www.rossel.be/" ["apparence"]=> string(5) "blanc" ["label"]=> string(13) "Groupe Rossel" ["attribut"]=> string(0) "" } ["visuel"]=> array(24) { ["ID"]=> int(16946) ["id"]=> int(16946) ["title"]=> string(16) "Nos Actionnaires" ["filename"]=> string(20) "Nos-Actionnaires.jpg" ["filesize"]=> int(99067) ["url"]=> string(73) "https://www.rtlbelgium.be/wp-content/uploads/2023/05/Nos-Actionnaires.jpg" ["link"]=> string(45) "https://www.rtlbelgium.be/nos-actionnaires-2/" ["alt"]=> string(0) "" ["author"]=> string(1) "1" ["description"]=> string(0) "" ["caption"]=> string(0) "" ["name"]=> string(18) "nos-actionnaires-2" ["status"]=> string(7) "inherit" ["uploaded_to"]=> int(0) ["date"]=> string(19) "2023-05-25 13:10:29" ["modified"]=> string(19) "2023-05-25 13:10:29" ["menu_order"]=> int(0) ["mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["type"]=> string(5) "image" ["subtype"]=> string(4) "jpeg" ["icon"]=> string(62) "https://www.rtlbelgium.be/wp-includes/images/media/default.png" ["width"]=> int(752) ["height"]=> int(535) ["sizes"]=> array(42) { ["thumbnail"]=> string(81) "https://www.rtlbelgium.be/wp-content/uploads/2023/05/Nos-Actionnaires-150x150.jpg" ["thumbnail-width"]=> int(150) ["thumbnail-height"]=> int(150) ["medium"]=> string(81) "https://www.rtlbelgium.be/wp-content/uploads/2023/05/Nos-Actionnaires-300x213.jpg" ["medium-width"]=> int(300) ["medium-height"]=> int(213) ["medium_large"]=> string(73) "https://www.rtlbelgium.be/wp-content/uploads/2023/05/Nos-Actionnaires.jpg" ["medium_large-width"]=> int(660) ["medium_large-height"]=> int(470) ["large"]=> string(73) "https://www.rtlbelgium.be/wp-content/uploads/2023/05/Nos-Actionnaires.jpg" ["large-width"]=> int(660) ["large-height"]=> int(470) ["1536x1536"]=> string(73) "https://www.rtlbelgium.be/wp-content/uploads/2023/05/Nos-Actionnaires.jpg" ["1536x1536-width"]=> int(752) ["1536x1536-height"]=> int(535) ["2048x2048"]=> string(73) "https://www.rtlbelgium.be/wp-content/uploads/2023/05/Nos-Actionnaires.jpg" ["2048x2048-width"]=> int(752) ["2048x2048-height"]=> int(535) ["partners-logos"]=> string(81) "https://www.rtlbelgium.be/wp-content/uploads/2023/05/Nos-Actionnaires-281x200.jpg" ["partners-logos-width"]=> int(281) ["partners-logos-height"]=> int(200) ["news-thumb-1"]=> string(81) "https://www.rtlbelgium.be/wp-content/uploads/2023/05/Nos-Actionnaires-636x496.jpg" ["news-thumb-1-width"]=> int(636) ["news-thumb-1-height"]=> int(496) ["news-thumb-2"]=> string(81) "https://www.rtlbelgium.be/wp-content/uploads/2023/05/Nos-Actionnaires-636x535.jpg" ["news-thumb-2-width"]=> int(636) ["news-thumb-2-height"]=> int(535) ["news-thumb-3"]=> string(81) "https://www.rtlbelgium.be/wp-content/uploads/2023/05/Nos-Actionnaires-636x535.jpg" ["news-thumb-3-width"]=> int(636) ["news-thumb-3-height"]=> int(535) ["news-thumb-4"]=> string(81) "https://www.rtlbelgium.be/wp-content/uploads/2023/05/Nos-Actionnaires-636x535.jpg" ["news-thumb-4-width"]=> int(636) ["news-thumb-4-height"]=> int(535) ["news-big"]=> string(73) "https://www.rtlbelgium.be/wp-content/uploads/2023/05/Nos-Actionnaires.jpg" ["news-big-width"]=> int(752) ["news-big-height"]=> int(535) ["news-big-v2"]=> string(73) "https://www.rtlbelgium.be/wp-content/uploads/2023/05/Nos-Actionnaires.jpg" ["news-big-v2-width"]=> int(752) ["news-big-v2-height"]=> int(535) ["post-thumbnail"]=> string(81) "https://www.rtlbelgium.be/wp-content/uploads/2023/05/Nos-Actionnaires-752x510.jpg" ["post-thumbnail-width"]=> int(752) ["post-thumbnail-height"]=> int(510) } } }

ONTDEK ONZE
VACATURES EN STAGES