RTL in België

RTL HouseRTL is goed voor een omzet van 200 miljoen€. RTL is in België ook goed voor 2.250.000 kijkers en 600.000 luisteraars, elke dag weer.

RTL is de marktleider voor Franstalige televisie- en radiozenders in België. Het Belgische mediabedrijf is eigenaar van de televisiezenders RTL-TVi, Club RTL en Plug RTL en de radiozenders Bel RTL en Radio Contact, via de bedrijven RTL Belgium NV, Inadi NV en Cobelfra NV. IP, de reclameregie – een van de belangrijkste op de Belgische markt – vervolledigt de slagkracht van de groep.

RTL Belgium NV

RTL Belgium NV is een dienstenleverancier voor RTL BELUX NV & Cie SECS (hierna “RTL Belux”) een bedrijf dat grotendeels in handen is van CLT-UFA nv, en leverancier van audiovisuele mediadiensten met hoofdkantoor in het Groothertogdom Luxemburg, actief in de uitgeverswereld en de uitbating van nationale en internationale televisieprogramma’s, meerbepaald op de Belgische Franstalige markt.

RTL Belgium NV is bevoegd voor het technische en productieluik in samenwerking met de zenders van RTL Belux waarvan RTL-TVi de onbetwiste leider is op de Franstalige markt, mede dankzij het aanzienlijke succes van de nieuwsuitzendingen.

In 1995 komt een tweede zender op de markt: Club RTL. De programmering ervan  bevat nu drie hoofdelementen: RTL Sport, Kidz RTL voor de jongsten en de grote series en topfilms.

RTL Belgium NV vernieuwt zichzelf onophoudelijk: in 2004 komt PLUG TV de zenderportefeuille van de groep vervoegen. Hij brengt gedurfdere programma’s en ook lifestyle. Een trendy zender dus.

Eind 2014 krijgt het televisiejournaal van RTL-TVi een andere naam: RTLinfo.be. Maar niet alleen de naam, ook het concept krijgt een ingrijpende vernieuwing, zowel de beeldvoering als het redactie- en productieproces. Een panoramisch 14 meter lang HD-scherm animeert de studio van RTLinfo.be. Het automatiseringsprogramma MOSART coördineert alle betrokken specialismen die eigen zijn aan een nieuwsuitzending.

De website RTLinfo.be, een heel eigen medium op zich, geleid door een toegewijd en multidisciplinair team, completeert het aanbod van RTL Belgium nv.

RTL Belgium stelt zichzelf in vraag, vernieuwt en stelt zichzelf menselijke en technologische uitdagingen: het geheim van leiderschap.

De Raad van Bestuur

Elmar Heggen
Voorzitter

Bruno de Cartier d’Yves
Vicevoorzitter

Philippe Delusinne
Afgevaardigd bestuurder

Bernard Marchant
Bestuurder

Christophe Goossens
Bestuurder

Olivier Zacharia
Bestuurder

Vincent de Dorlodot
Bestuurder

Patrice le Hodey
Bestuurder

Patrick Hurbain
Bestuurder

Kerncijfers

RTL Belgium = EBITDA 21 miljoen (2017).

RTL Belgium = 600 VTE.

INADI NV

Dit is het bedrijf achter Bel RTL. Bel RTL is een generalistische radiozender met een heel brede doelgroep: luisteraars tussen 30 en 64 jaar.

Bel RTL programmeert hoofdzakelijk informatie- en ontspanningsprogramma’s en dagelijkse magazines (sport, politiek, gezondheid, maatschappij). Bel RTL is een interactieve, nabije en gezinsvriendelijke radio. Hij brengt een zeer verscheiden ploeg van presentatoren, journalisten en columnisten.

De Raad van Bestuur

Bernard Marchant
Voorzitter

CLT-UFA vertegenwoordigd door Philippe Delusinne
Afgevaardigd bestuurder

Erwin Lapraille
Bestuurder

Francis Lemaire
Bestuurder

Kerncijfers

Doelgroep: 18-44 jaar.

Marktaandelen: 13% bij + 12 jarigen .

521.000 luisteraars/dag en 876.000 luisteraars/week.

Bron: CIM Radio Total 2017.

Cobelfra NV

Cobelfra is het bedrijf achter Radio Contact, de grootste Franstalige muziekzender van België.

De luisteraars zijn jongeren en volwassenen (18 > 44 jaar). De belangrijkste elementen van de programmering zijn een toegankelijk en gevarieerd muziekaanbod en ontspannende programma’s die blijheid, humor, spelletjes, parodieën, informatie en uitdagingen brengen. Radio Contact is een nabij station (met regionale nieuwsflashes, Contact On Stage concerten, speciale acties, …) en een zender die vernieuwt (Radio Contact Vision, Contact Mobile).

De stijl van Radio Contact is jong, dynamisch en verfrissend.

De Raad van Bestuur

Lemaire Electronics gepresenteerd door Chantal Bastiaens
Voorzitter

CLT-UFA vertegenwoordigd door Philippe Delusinne
Vicevoorzitter

Erwin Lapraille
Bestuurder

Patrick Hurbain
Bestuurder

Kerncijfers

Doelgroep: 18-44 jaar.

Marktaandelen: 13,3% bij + 12 jarigen.

549.000 luisteraars/dag en 1.017.000 luisteraars/week.

Bron: CIM Radio Total 2017.

 

 

 

IP Belgium NV

IP is een van de belangrijkste reclameregies in België en werkt voor een breed media-aanbod: tv, radio, press en new media.

IP heeft een diepgaande kennis van elk medium dat het vertegenwoordigt, een uitgebreide technische expertise (perfecte beheersing van de mediaplanning en buying) en innoveert onophoudelijk met communicatie- en managementtools en prospectie. IP optimaliseert op die manier maximaal de reclame-investeringen en inkomsten van de adverteerders en hun mediabureaus. De reclameregie kreeg in 1991 trouwens een internationale dimensie, via IP Network, het eerste internationale regienetwerk. De media die door IP op de markt worden gecommercialiseerd, worden nu dus ook actief wereldwijd vertegenwoordigd buiten hun thuismarkten.

De Raad van Bestuur

Philippe Delusinne
Voorzitter /Afgevaardigd bestuurder

Guy Rouvroi
Bestuurder

Denis Masquelier
Bestuurder